Anesthesiemedewerker

Anesthesiemedewerker Thijs blijft in zichzelf investeren binnen het Catharina Ziekenhuis

Van verpleegkundige tot anesthesiemedewerker: deze weg legde Thijs Renders al af en hij is nog lang niet uitgeleerd. Precies de reden dat hij zijn toekomst bij het Catharina Ziekenhuis ziet. “Naast mijn werk als anesthesiemedewerker krijg ik de kans sedatiepraktijkspecialist te worden. De veelzijdigheid en het dynamische aspect maken mijn werk uitdagend. Geen dag, week of maand is hetzelfde.” Dit is waarom Thijs de baan van zijn leven heeft gevonden.

  

Veel specialismen onder één dak

Als anesthesiemedewerker komt Thijs in aanraking met de verschillende specialismen van het Catharina Ziekenhuis. “Voor welk specialisme ik een patiënt help, verschilt. Daar zit meteen de uitdaging. Ieder vakgebied zoals cardiothoracale chirurgie en oncologische chirurgie kent zijn eigen team, technieken en complicaties. Het houdt mij scherp en zorgt ervoor dat mijn werkdagen nooit hetzelfde zijn.”  

Verplaatsen in de patiënt

Thijs zocht de combinatie tussen het technische aspect en de menselijke kant van de zorg. “De focus ligt op de vitale functies van de patiënt waardoor je kennis moet hebben van de beademing en de fysiologie van de patiënt. Daarnaast zorg je er als anesthesiemedewerker voor dat iemand ontspannen een operatie ingaat.”  

 Jong en oud: Thijs komt iedereen tegen. “Als ik de dag na een operatie van een jonge patiënt wordt gebeld, omdat hij via een collega naar mij vroeg, weet ik waarvoor ik het doe. Hij onderging een zware operatie en ik begeleidde hem. Weten dat ik hem kon helpen, geeft voldoening.”  

Investeren in jezelf

Al acht jaar loopt Thijs bij het Catharina Ziekenhuis rond. Eerst als stagiaire en nu als medewerker. “Vanuit Best ga ik fietsend of hardlopend naar werk, ideaal. Maar bovenal zit ik hier echt op mijn plek door de kans die ik krijg om in mezelf te investeren. Ondanks dat ik mijn opleiding heb afgerond, krijg ik hier alsnog de mogelijkheid om mij te blijven ontwikkelen.”  

2