Het verhaal van - Bert

Bert werkt ondertussen alweer zo’n 7 jaar bij het Catharina Ziekenhuis. 21 jaar in de commerciële sector gewerkt en door de bankencrisis noodgedwongen op zoek gegaan naar een nieuwe baan. Bij het Catharina Ziekenhuis kreeg hij de kans om te gaan werken in het steriel magazijn. Waar hij nog steeds met veel plezier werkt.

Een bijdrage leveren aan de patiënt

Werken in de zorg zat er eigenlijk al van jongs af aan in. ‘’Ik heb dat zorgzame in me, ben een gevoelsmens en vind het heel fijn om mensen te helpen en iets voor ze te kunnen betekenen.’’ Uiteindelijk heeft hij toentertijd niet de keuze gemaakt voor zorgsector, ‘’ik was bang dat ik teveel mee naar huis zou nemen en het niet meer los kon laten.’’ Het wereldje in het ziekenhuis is hem al die jaren wel blijven aantrekken.

In zijn huidige functie in het steriel magazijn kan hij toch een bijdrage leveren voor de patiënt, maar dan meer op afstand. Het werk is heel afwisselend, je doet veel verschillende dingen op een dag. ‘’We gaan met de scanner op pad en checken, onder andere, of er nog voldoende medicatie en infusen op de afdelingen liggen.’’ Na de checkrondes gaan ze alle producten verzamelen en de afdelingen weer aanvullen. ‘’Zo grijpen de medewerkers op de afdelingen nooit mis wat betreft producten die ze nodig hebben om hun werk te doen. Je ondersteunt de verpleging door te zorgen dat zij hun materialen hebben.’’ Dit alles doen ze in twee rondes op een dag.

Vacatures

Samenwerken

Als ze de rondes doen om de afdelingen weer aan te vullen, kijken ze ook altijd of ze nog iets van lege dozen of karren mee terug kunnen nemen naar beneden. Dit is eigenlijk de taak van logistieke services, maar zo helpen ze elkaar. Wel zo collegiaal. Zo zorgen ze er met zijn allen voor dat er geen rotzooi op de afdelingen in de weg ligt en alles bevoorraad is. Alle infusen stoppen ze altijd in plastic kratten voor de hygiëne en de steriele producten liggen allemaal in dichte kasten voor de veiligheid. ‘’Iedere afdeling heeft zijn eigen regels en legt producten op een andere plek neer, dus als je net binnen het ziekenhuis komt werken, is het nog best een puzzel om alles uit je hoofd te leren.’’ Gelukkig hebben ze sinds een aantal jaar een locatiesysteem die het werk makkelijker maakt. Zo geeft het systeem aan in welke kast je moet zijn en welk artikelnummer het product heeft. Voorheen moest je dit alles uit je hoofd leren.

Werken bij logistiek
Video thumbnail

‘’Jan de Flierefluiter’’

Bert, aka ‘Jan de Flierefluiter’ heeft het altijd gezellig. ‘’Ik ben altijd vrolijk en loop vaak te fluiten of te zingen in mezelf, ze noemen mij dan ook vaak Jan de Flierefluiter.’’ In zijn vrije tijd klust hij graag, is hij een echte autoliefhebber en mixt hij graag muziek. ‘’Ik heb een insta-account over auto’s en zoek graag met mijn auto mooie en aparte plekjes op om dan foto’s te maken.’’

Onderling hebben ze op de afdeling ook heel veel lol met elkaar. ‘’Ik vind het echt een hele leuk groep en die elkaar ook helpt.’’ Waardering zit hem voor Bert in de kleine dingen, zoals alleen al ‘goedemorgen’ zeggen tegen elkaar op de werkvloer. Af en toe eens een complimentje, je gehoord en gezien voelen en een goede communicatie.

Vragen aan recruitment?
2