Het verhaal van - Maikel

Gewerkt als hovenier, timmerman en bijrijder en nu aan het werk als medewerker logistieke services. Maikel is ondertussen alweer 15 jaar werkzaam bij het Catharina Ziekenhuis.

Van A naar B

Maikel wilde graag iets anders gaan doen, maar wat? Zijn broer werkte in de logistiek bij een ziekenhuis en was hier heel enthousiast over. Reden genoeg om eens een praatje te gaan maken in het Catharina. Dat is ondertussen alweer 15 jaar geleden en tot nu toe altijd een goede keus geweest. Wat houdt het werk precies in? ‘’Simpel gezegd, is het alle producten van A naar B brengen binnen het ziekenhuis. Je haalt bestellingen op uit het magazijn of maaltijdkarren en brengt deze naar de afdelingen.

Er zijn veel verschillende diensten. Zo heb je vroege diensten die zorgen dat de ontbijtkarren op de afdelingen klaarstaan voor de voedingsassistenten. Late dienst, waarbij je er onder andere voor zorgt dat deze karren weer naar beneden worden gebracht. De milieudienst, welke er zorg voor dragen dat de afdelingen opgeruimd blijven. Zij halen de containers op met wasgoed en afval. Een beddendienst die ervoor zorgt dat de bedden opgehaald worden op de afdelingen om in de beddenwasstraat te gaan. En nog veel meer verschillende diensten.’’ Hoe ze deze karren ophalen? Met de trackmax. Dit is een elektrisch apparaat waar ze op kunnen staan en de karren achter kunnen hangen. Lekker efficiënt!

Werken bij logistiek

Bijbaan of vaste baan

Op de afdeling lopen er veel verschillende mensen rond. Zo heb je bijvoorbeeld studenten die dit werk doen als bijbaan, mensen die even wat anders willen doen of mensen die al jaren op de afdeling werken. ‘’Ik vind het werk leuk en ik heb fijne collega’s. Wie weet maak ik ooit in de toekomst nog wel een switch om door te groeien of een combinatiefunctie, maar voor nu zit ik op mijn plek.’’

Verandering

Wat is er door de jaren heen veranderd? ‘’Vroeger hadden we ook een busje waarbij je medicijnen ging rondbrengen naar patiënten buiten het ziekenhuis. Dit was heel leuk om te doen. Helaas is het overgenomen door een bedrijf. Wat er nog meer veranderd is, is dat het een stuk drukker is geworden. We hebben er veel meer taken bij gekregen over de jaren heen. Wat het werk leuker maakt.’’

Vacatures
Video thumbnail
2