Verpleegkundige

Oncologieverpleegkundige Beau: “Ik wil de patiënt zo volledig mogelijk begeleiden”

Als oncologieverpleegkundige komt Beau de Vries dagelijks met de meest uiteenlopende mensen in aanraking. Ieder met zijn eigen verhaal en hulpvraag. “Mensen komen niet naar ons met één probleem, maar met een complexe zorgvraag. Precies daar ligt mijn kracht. Als oncologieverpleegkundige zet ik mij samen met het gehele oncologieteam in om deze patiënten zo goed mogelijk te helpen.” Daarnaast staat Beau niet stil en is ze ook nog eens bezig senior verpleegkundige te worden.   

Leren van elkaar

Binnen de tak oncologie komt Beau mooie en zware momenten tegen. “Je kunt vaak echt in gesprek met de mensen. Daar probeer ik lessen uit te halen. Tegelijkertijd zie ik dat er ook genoeg hoop is door onze behandelingen.” Bovendien leert de gedreven oncologieverpleegkundige ook veel van haar collega’s. “De samenstelling van ons team verandert regelmatig. We hebben collega’s met jarenlange ervaring binnen de oncologie en jongere mensen. Een team van jong tot oud waarbij we veel leren van elkaar. We kunnen serieus met elkaar overleggen, maar ook grappen over het leven maken.” 

Oncologieverpleegkundige en senior verpleegkundige

Opties om door te blijven groeien: bij het Catharina Ziekenhuis zijn er genoeg. En dat is precies de motivatie voor Beau. “Omdat het een opleidingsziekenhuis is, zijn er altijd kansen om mij te ontwikkelen. Een prettig vooruitzicht. Dit jaar begon ik bijvoorbeeld aan de opleiding tot senior verpleegkundige om meer overstijgende taken op mij te nemen.” 

Samenwerking ziekenhuizen

Om de beste patiëntenzorg te realiseren, werkt het Catharina Ziekenhuis samen met andere ziekenhuizen. “We kunnen patiënten echt opvolgen met hun zorgvraag. Zo zijn wij onder andere gespecialiseerd in darmkanker en gynaecologische oncologie.” Ook neemt het Catharina Ziekenhuis deel aan wetenschappelijk onderzoek en vergelijken we zorguitkomsten om te blijven verbeteren. Door die samenwerkingen leveren we de beste zorg. 

2