Werken bij - Vrouw / Kind centrum

Verloskunde en kraamafdeling

De verloskunde- en kraamafdeling, ook wel de obstetrische afdeling genoemd, is de afdeling in een ziekenhuis die zich richt op de zorg voor zwangere vrouwen, de bevalling en de postpartumperiode (periode na de bevalling). De afdeling is ontworpen om een veilige omgeving te bieden voor zwangere vrouwen en hun baby’s tijdens de bevalling en de eerste dagen na de geboorte.

Afhankelijk van de behoeften van moeder en baby, kun je de volgende medewerkers tegenkomen op de verloskunde- en kraamafdeling:  verpleegkundigen, verloskundigen, obstetrieverpleegkundigen, artsen, kraamverzorgenden, psychologen en maatschappelijk werkers.

Het verhaal van - Britt

Couveuseafdeling

De couveuseafdeling, ook wel bekend als de neonatale intensive care unit (NICU), is een speciale afdeling in het ziekenhuis die is gericht op de zorg voor te vroeggeboren baby’s of pasgeborenen die extra medische zorg nodig hebben. Deze afdeling is ontworpen om een gecontroleerde omgeving te bieden waarin pasgeborenen intensieve zorg kunnen ontvangen.

De medewerkers die op de couveuseafdeling werken, zijn vaak gespecialiseerd in de zorg voor pasgeborenen. Enkele van de medewerkers die je op de couveuseafdeling zou kunnen tegenkomen, zijn: neonatologieverpleegkundigen, verpleegkundigen, kinderartsen, farmacologen en psychologen.

Het verhaal van - Richelle

Kinderafdeling

De kinderafdeling in het ziekenhuis is een afdeling die is gericht op de medische zorg en behandeling van kinderen, variërend van pasgeborenen tot adolescenten. Deze afdeling biedt zorg voor kinderen met verschillende medische aandoeningen, zowel acuut als chronisch. Het doel is om kinderen te diagnosticeren, behandelen en herstellen van ziekten en letsel, en om ervoor te zorgen dat ze zich comfortabel voelen tijdens hun verblijf in het ziekenhuis.

De medewerkers die je op de kinderafdeling zou kunnen tegenkomen, zijn onder andere: kinderverpleegkundigen, kinderartsen, kinderoncologie verpleegkundigen, verpleegkundigen, pedagogisch medewerkers, maatschappelijk medewerkers en psychologen.

Het verhaal van - Elze

Kijkje op de afdeling

Een kijkje achter de schermen bij het Vrouw/Kind centrum.

Video thumbnail
2