nieuws overzicht

‘Een dag niet gereld, is een dag niet geleefd’

Het duo Awo en Inge zou prima passen in het rijtje Bonny & Clyde, Geer & Goor, Carlo & Irene enzovoort. Toen deze twee energieke verpleegkundigen elkaar leerden kennen, hadden ze gelijk een klik. „We hebben hetzelfde doel in het leven: zoveel mogelijk gave, rare en gekke dingen doen. Ons levensmotto is ‘een dag niet gereld, is een dag niet geleefd’”, zegt Awo. En wat doe je dan? Dan maak je een gezamenlijke bucketlist. In hun enthousiasme nemen ze het hele team van de Cardiothoracale chirurgie mee.

Het begon allemaal met een parachutesprong in 2018”, vertelt Awo Awad. „Opeens hadden we het idee om uit een vliegtuig te springen en zijn we dit gaan organiseren”, vult Inge Vissers aan. Ze hebben collega’s hun plan gemaild, geflyerd en geld ingezameld. Vol goede moed en met het ingezamelde geld zijn ze naar Spa gegaan en hebben ze de sprong gewaagd. Dit beviel zo goed dat er inmiddels een heuse bucketlist is gemaakt.

„We zijn gaan paintballen tegen de afdeling Inwendige geneeskunde. Niet alleen het paintballen was leuk, maar we hebben ook genoten van de voorpret”, zegt Inge. „We proberen zoveel mogelijk collega’s enthousiast te maken: verpleegkundigen, artsen, arts-assistenten, iedereen van de afdeling die mee wil doen, mag meedoen. Soms ontstaan ideeën spontaan en wordt het meteen op poten gezet. De organisatie gaat nooit helemaal vlekkeloos, er gaat altijd wel iets mis, maar dat is ook weer heel leuk”, vertelt Awo. „Soms wordt er ook gezegd door collega’s: ‘Oh, dat is leuk voor de bucketlist’, maar dan willen ze dat wij het organiseren. We zijn dus wel kritisch op wat er op de bucketlist komt.” „Ja”, stelt Inge, „wij moeten het zelf leuk vinden, anders komt het niet op de lijst.”

Vanwege de coronamaatregelen staat de bucketlist grotendeels on hold. Dingen die ze met tweeën en binnen de geldende maatregelen kunnen doen, gaan door. Zo zijn ze met de Jerusalema Challenge op tv geweest. Nu ze dit hebben meegemaakt, hoopten ze ook gevraagd te worden voor Hunted VIPS. Maar helaas. Ze hopen in ieder geval snel weer aan de slag te kunnen met activiteiten organiseren, want de bucketlist is nog lang. „We willen graag motorrijden op de helling bij de Spoedeisende Hulp, een weekend skiën met de afdeling en paintballen tegen andere afdelingen. Het lijkt ons ook gaaf om met het team mee te doen aan een wipeout-competitie”, zegt Inge. Als adrenalinejunkies zouden ze het allerliefste willen abseilen van het ziekenhuis. „Wij hadden dit idee al voordat het de hoofdprijs werd van Catharina Moves, dus we hopen dat wij dit ook mogen doen”, zegt Awo.

nieuws overzicht
2