Werken bij - Logistiek

De zorg draaiende houden, dat is dé taak van de mensen die werken bij logistiek. Achter de schermen een bijdrage leveren aan de beste zorg voor de patiënt. Zo zorgen zij ervoor dat materialen op tijd geleverd worden, patiënten naar de juiste locatie worden gebracht, bedden gereinigd worden en het ziekenhuis bevoorraad is. De patiëntenbrochures worden afgedrukt, medische dossiers verwerkt en de post rond gebracht. En nog veel meer.

Patiëntenvervoer & Goederen logistiek

Patiëntenvervoer

De medewerkers van patiëntenvervoer kennen het ziekenhuis door en door. Zij zorgen ervoor dat patiënten op tijd op de juiste locatie komen. Een patiënt ligt bijvoorbeeld op een verpleegafdeling en heeft een afspraak bij radiologie. Een medewerker van patiëntenvervoer zorgt dat de patiënt bij radiologie komt en brengt de patiënt ook weer terug naar de verpleegafdeling. Daarnaast zorgen zij ervoor dat onder andere medicijnen en bloedzakken geleverd worden op de afdelingen. Ben je verdwaald? Vraag aan hen dan vooral even de weg!

Goederenlogistiek

De medewerkers goederenlogistiek hebben een ontzettend breed takenpakket. Zo brengen zij maaltijdkarren naar afdelingen en bestellingen rond vanuit het magazijn. Zorgen zij ervoor dat er geen vuile containers blijven staan, brengen ze de lege bedden naar beneden, en nog veel meer. Dit alles doen zij kunstig op hun elektrische hulpmiddel!

Het verhaal van - Maikel

Magazijn (centraal en steriel)

Centraal magazijn

Werken in het centraal magazijn betekent zorgen dat afdelingen op tijd bevoorraad zijn met allerlei soorten artikelen, van latexhandschoenen tot toiletpapier, en mondkapjes tot bekers. Zij zorgen ervoor dat een verpleegkundige nooit misgrijpt. Van ontvangst van het pakketje tot de aflevering op de voorraadlocatie, de medewerker goederenlogistiek zorgt hiervoor.

Steriel magazijn

De medewerkers in het steriel magazijn zorgen ervoor dat alle medilabs (de opslagplaats van medicijnen en andere steriele artikelen) op de verpleegafdelingen bevoorraad zijn, zodat de afdelingen niet zonder medicijnen, naalden of andere steriele producten komen te zitten. Daarnaast zorgen zij voor het beheer van de kasten, voeren zij kwaliteitscontroles uit en signaleren onregelmatigheden, zodat alles veilig en hygiënisch blijft.

Het verhaal van - Bert

Beddencentrale en linnenbeheer

Beddencentrale

De beddencentrale is een grote wasstraat voor bedden. Hier worden bedden grondig gereinigd en lig je als patiënt lekker in een schoon bed. De medewerker beddencentrale en linnen zorgt voor het schone en opgemaakte bed en een schoon uniform. Door de moderne apparatuur is het een snelle klus waar menig huishouden jaloers op is, en het is er nog gezellig ook!

Linnenbeheer

De bedrijfskleding binnen het ziekenhuis is een enorm logistiek proces. Wist je dat dit de grootste kledingkast van Eindhoven en omgeving is? Sinds een aantal jaar is de kledinguitgifte automaat volledig geautomatiseerd. Zo zorgen we ervoor dat elke medewerker altijd een schoon uniform aan heeft.

Verpleegkundig Hulpmiddelen Magazijn

Naast de eerder genoemde werkzaamheden, zorgen de medewerkers van de beddencentrale en linnenbeheer ervoor dat een verpleegkundige de juiste hulpmiddelen heeft. Hierbij kun je denken aan een rolstoel of een infuuspomp. Binnen een kwartier staat het op de afdeling!

Het verhaal van - Hanny

Repro & Postkamer & Archief

Repro

In de repro kan je terecht voor al het drukwerk. Een voorbeeldje? De brochures met patiëntinformatie, posters, flyers, studiemateriaal, noem het maar op. Zo staan er apparaten om te printen, snijden, vouwen en nieten.

Postkamer

In de postkamer wordt al de inkomende post gesorteerd en tijdens de postronde naar de afdelingen gebracht. Er zijn verschillende postrondes, zodat de post altijd op tijd op de afdelingen komt. Aan het eind van de dag wordt alle uitgaande post verzendklaar gemaakt. Een heel sociaal en actief beroep! Wat het nog leuker maakt, deze functie wordt vaak gecombineerd met een andere functie, zodat je veel afwisseling hebt.

Archief

In het archief worden alle medische dossiers ingescand en verwerkt in het patiëntinformatiesysteem. Zo beschikt een een arts of verpleegkundige altijd over de juiste gegevens. Het is een verantwoordelijk en secuur werkje, want je moet goed in de gaten houden of het dossier compleet is en gekoppeld wordt aan de juiste patiënt!

Het verhaal van - Kitty
2