Werken bij - Logistiek

De zorg draaiende houden, dat is dé taak van de mensen die werken bij logistiek. Indirect een bijdrage leveren aan de beste zorg voor de patiënt. Zo zorgen zij ervoor dat materialen op tijd geleverd worden, patiënten naar de juiste locatie worden gebracht, bedden gereinigd en het ziekenhuis bevoorraad is. De patiëntenbrochures worden afgedrukt, medische dossiers verwerkt en de post rond gebracht. En nog veel meer.

Patiëntenvervoer & Archief

Patiëntenvervoer

De medewerkers van patiëntenvervoer kennen het ziekenhuis door en door. Zij zorgen ervoor dat patiënten op tijd op de juiste locatie komen. Een patiënt ligt bijvoorbeeld op een verpleegafdeling en heeft een afspraak bij radiologie. Een medewerker van patiëntenvervoer zorgt dat de patiënt bij radiologie komt en brengt de patiënt ook weer terug naar de verpleegafdeling. Daarnaast zorgen zij ervoor dat onder andere medicijnen en bloedzakken geleverd worden op de afdelingen. Ben je verdwaald? Vraag aan hen dan vooral even de weg!

Archief

In het archief worden alle medische dossiers ingescand en verwerkt in de computersystemen. Zo komt een arts of verpleegkundige nooit zonder informatie te zitten. Het is een verantwoordelijk en secuur werkje, want je moet goed in de gaten houden of het dossier compleet is en gekoppeld wordt aan de juiste patiënt!

Het verhaal van - Kitty

Logistieke services & Centraal magazijn

Logistieke services

De medewerkers logistieke services hebben een ontzettend breed takenpakket. Zo brengen zij maaltijdkarren naar afdelingen, halen de lege maaltijdkarren weer op, zorgen dat er geen vuile containers blijven staan, brengen de lege bedden naar beneden, en nog veel meer, en dit alles doen zij kunstig op hun trackmax!

Centraal magazijn

Werken in het centraal magazijn betekent zorgen dat afdelingen op tijd bevoorraad zijn met allerlei soorten artikelen, van latexhandschoenen tot toiletpapier, en mondkapjes tot bekers. Zij zorgen ervoor dat niemand iets tekort komt.

Het verhaal van - Maikel

Steriel magazijn & KUA + KIA

Steriel magazijn

De medewerkers in het steriel magazijn zorgen ervoor dat alle medilabs (de opslagplaats van medicijnen en andere steriele artikelen) op de verpleegafdelingen bevoorraad zijn, zodat de afdelingen niet zonder medicijnen, naalden of andere steriele producten komen te zitten. Daarnaast zorgen zij voor het onderhoud van de kasten en voeren zij kwaliteitscontroles uit, zodat alles veilig en hygiënisch blijft.

KUA + KIA

De bedrijfskleding binnen het ziekenhuis is een enorm logistiek proces. Wist je dat dit de grootste kledingkast van Eindhoven en omgeving is? Sinds een aantal jaar is de kledinguitgifte automaat volledig geautomatiseerd. Een medewerker scant zijn pas, de kledingrekken gaan draaien en de juiste kledingstukken komen eruit, zodat de medewerker aan de slag kan. Ben je klaar met werken, dan stop je de kleding in een automaat die het kledingstuk opzuigt en in de ‘wasmand’ gooit. Ideaal!

Het verhaal van - Bert

Beddencentrale & Repro & Postkamer

Beddencentrale

De beddencentrale is een grote wasstraat voor bedden. Op deze manier worden bedden grondig gereinigd en lig je als patiënt lekker in een schoon bed. De medewerkers in de beddencentrale zorgen ervoor dat de bedden klaargemaakt worden voor hun wasbeurt, 10 minuutjes wassen, en vervolgens maken zij de bedden op. Een snelle klus waar menig huishouden jaloers op is en het is er nog gezellig ook!

Repro

In de repro kun je komen voor al het drukwerkmateriaal. Een voorbeeldje? De brochures die te vinden zijn in het ziekenhuis, zorgen zij voor dat deze er kunnen liggen. Zo staan er apparaten om de brochures te kunnen printen, snijden, vouwen en nieten! Verder kun je er terecht voor posters, kaarten, flyers en nog veel meer.

Postkamer

In de postkamer wordt al de inkomende post en de pakketjes gesorteerd en tijdens de postronde naar de afdelingen gebracht. Er zijn verschillende postrondes, zodat de post en de pakketjes altijd op tijd op de afdelingen komen. Een heel sociaal en actief beroep! Wat het nog leuker maakt, deze functie wordt vaak gecombineerd met een andere functie, zodat je veel afwisseling hebt.

Het verhaal van - Hanny